Padlizsános újítás
Az újítás lényegét egyetlen képpel el is árulom.
Régebben csináltam már egy diós, olajos, rakott padlizsánsalátát. Van még szép padlizsán a piacon és a citromfű is burjánzik, adta magát, hogy ismételni kell.
Az eredeti változatban kicsit nehéz eltalálni a padlizsán sütését. Ha kicsit hamarabb kivesszük a sütőből, nem jön le a héja. Ha tovább marad, az egész puhává válik, szó sem lehet szeletelésről.
Ezt a gordiuszi csomót a padlizsán szeletekben való megsütésével vágtam át. Ecsettel megolajoztam a sózott, borsozott szeleteket és a közepesen forró serpenyőben sütni kezdtem. Ennél több olajat nem akartam alá tenni, mert csak felinná, én meg jobban szeretném, ha az öntetet inná fel. Türelmesen, elég sokáig kell sütni, hogy a vastag szeletek megpuhuljanak.
A továbbiakban ugyanúgy készült az öntet és a dióval való rétegzés. Szerintem még az íze is finomabb lett így, nem hiányzott belőle az egészben sült padlizsán füstössége sem. Ezentúl mindig így csinálom.
egy ideje én is hasonlóan sütöm. ha nem figyel az ember tényleg annyi olajat felképes venni, hogy azt sem tudom, hol marad. szerintem ízre is finomabb lesz a sepenyöben sütéstöl.