Padlizsános újítás

Kategória: Saláták, Technikák - trükkök

Az újítás lényegét egyetlen képpel el is árulom.

Régebben csináltam már egy diós, olajos, rakott padlizsánsalátát. Van még szép padlizsán a piacon és a citromfű is burjánzik, adta magát, hogy ismételni kell.

Az eredeti változatban kicsit nehéz eltalálni a padlizsán sütését. Ha kicsit hamarabb kivesszük a sütőből, nem jön le a héja. Ha tovább marad, az egész puhává válik, szó sem lehet szeletelésről.

Ezt a gordiuszi csomót a padlizsán szeletekben való megsütésével vágtam át. Ecsettel megolajoztam a sózott, borsozott szeleteket és a közepesen forró serpenyőben sütni kezdtem. Ennél több olajat nem akartam alá tenni, mert csak felinná, én meg jobban szeretném, ha az öntetet inná fel. Türelmesen, elég sokáig kell sütni, hogy a vastag szeletek megpuhuljanak.

A továbbiakban ugyanúgy készült az öntet és a dióval való rétegzés. Szerintem még az íze is finomabb lett így, nem hiányzott belőle az egészben sült padlizsán füstössége sem. Ezentúl mindig így csinálom.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Padlizsános újítás”


  1. nokedli says:

    egy ideje én is hasonlóan sütöm. ha nem figyel az ember tényleg annyi olajat felképes venni, hogy azt sem tudom, hol marad. szerintem ízre is finomabb lesz a sepenyöben sütéstöl.Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos