Parmezán galuska
Ez a galuska jóféle húslevesnek lehet, a megszokottól eltérő betétje.
5 dkg vaj
2 tojás
só
bors
szerecsendió
10 dkg liszt
5 dkg parmezán sajt
A vajat kis sóval keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojások sárgáit, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, és keverjük ismét habosra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és a liszttel meg a lereszelt sajttal együtt keverjük a sárga masszához. Két kávéskanállal (ha keményebbre sikerült a massza, vizes kézzel) formázzunk galuskákat a gyöngyöző levesbe, és 10-12 percig főzzük kis lángon fedő nélkül.
A habtól könnyű, megdagadós galuskákat kapunk. Fontos, hogy a leves soha ne forrjon, amikor belefőzzük a galuskákat. A hevesen mozgó lé egyszerűen szétveri, a még meg nem szilárdult masszát, és csúnyán zaccossá teszi a levest.
Remek ötlet, köszönöm. Gyakran készítek daragaluskát a levesbe, nagyon szeretem. Jól jön egy kis újítás!
Örülök, hogy tetszik. Bár egy jó grízgaluska sosem unható meg, kicsit háttérbe szorult a levesbetétek változatossága. Igyekszem majd tovább bővíteni a választékot.