Sonkás sajttekercs, nem is sonkával

Kategória: Hideg ételek, Technikák - trükkök

20 dkg főtt sonka
30 dkg eidami sajt
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 kk reszelt hagyma
bors

A sajtot mikrosütőben (vagy forró vízben) felolvasztjuk. Fél centi vastagra  nyújtjuk. A sonkát megdaráljuk, kissé megborsozzuk, a vajjal kikeverjük, és  annyi tejfölt adunk hozzá, hogy sűrű krém legyen. A sajtra kenjük, a  sajtlapot szorosan összegöngyöljük, alufóliába csomagoljuk, és jól lehűtjük. Csak akkor szeleteljük fel, ha már jól megkeményedett.

Eddig az eredeti recept. Nem is én lettem volna, ha szó szerint megcsinálom 😉 Húsvéti asztalra szántam, amin amúgy is van sonka, így hát a változatosság kedvéért a kolbászkrémmel párosítottam össze.

sajttekercs1a A sajtot a gyári vákuumfóliájában betettem a sütőbe, és 80 fokra állítva, légkeveréssel, addig melegítettem, amíg szépen elfolyt. Akkor egy üveg „deszkán” kinyújtottam, nagyjából annak méretére. Először megpróbáltam rendesen, sodrófával nyújtani, de sokkal hatékonyabbnak bizonyult a kezemmel széttapicskolni.
sajttekercs2a

Hagytam kicsit hűlni, mert a kolbászkrém elég kemény, nem lehetett elkenni rajta. Úgy kentem rá, hogy egy oldalán szabadon hagytam egy csíkot. Így feltekeréskor nem tudott a helyezkedő krém kifolyni, szebb lett a végeredmény.
sajttekercs3a

Összecsavartam és befolpackozva hűtőbe tettem.
sajttekercs4a

Csak tálalás előtt szeleteltem fel, és helyeztem el a sonkák mellé a tálra.

 


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos