Sport szelet – ez az igazi ?
Mostanában sok blogon olvasható a házilag készíthető Sport szelet receptje. Ezek szinte mind kekszmorzsából készítik a rumos, kakaós masszát, ezzel csak az ízét visszaidézve. A ma már retro édességnek számító gyári termék viszont biztos nem így készült, ezért érdemes kipróbálni ezt a tejpor alapú változatot is, szerintem jobban közelíti az egykorit.
Szeretettel ajánlom Flat-Cat gyűjteményébe.
18 dkg tejpor
10 dkg kakaópor
1 dl víz
1 rum (aroma)
1 tasak vaníliás cukor
50 dkg porcukor
15 dkg margarin (pl. Liga)
10 dkg keserűcsoki
Szárazon összekeverjük a tejport és a kakaót, és alufóliával kibélelünk egy tepsit vagy tálat. Kisebb lábasba beleöntjük a porcukrot, rumaromát, margarint, vizet és a vaníliás cukrot. Óvatosan melegítve, bugyogástól számítva 2-3 percig keverjük /csak enyhe forrásig, semmiképp se főzzük túl/. Ezután beletesszük a tejpor és a kakaó keveréket, jól összekeverjük és a tepsibe öntjük. Hideg helyre tesszük. Másnap forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel felkockázzuk. Megpróbálhatjuk félig kihűlt állapotban is szeletelni, amikor még nem keményedett meg teljesen. Ebbe a receptbe kifejezetten margarin kell, abból is a magasabb hőmérsékleten lágyuló fajta, hogy ne olvadjon el a kezünkben.
Olvasztott csokival, két menetben bevonjuk a tetejét és az alját, így még jobban hasonlít az eredetire.
Fel van véve! 🙂
Hoppá, és van tejporom itthon!:)
Látogatóban, nézelődöben, békében, boldogságban, egészségben gazdag új évet kívánok Neked és a szeretteidnek! Jövök a 200.000-nek majd olyan húsvét környékén:)))))!
Na végre! Már vártam egy, az eredetihez hasonló receptet, a kekszeshez én neki sem álltam, de ezt kipróbálom;)
Köszönet!
BUÉK!
Szuper jó a recept, utólagos engedelmeddel feltettem én is a receptet az oldalamra egy csomó képpel együtt. 🙂 Köszönöm szépen.:)
És hol lehet igazi tejport kapni?
Mert felénk mindenhol csak kávékrémpor van, az meg nem ugyanaz…