Szedres hőségtorta sütés nélkül
Valami gyors, finom tortaféle kellett, de a sütőt bekapcsolni merénylet lett volna. Ilyenkor jön az örök felmentő sereg, a babapiskóta.
A piskótákat megmártottam ihatóra hígított feketeribizli szörpben, és egy hoszúkás tortatálon szépen egymás mellé sorakoztattam. A tetejét sűrűn megraktam szederrel. Ha a szeder nem teljesen érett, savanykás még, akkor érdemes egy pici szirupban röviden felfőzni, szinte csak blansírozni. Ilyenkor ezt a szirupot locsolhatjuk a piskótákra. Az egészet kínálásig beraktam a hűtőbe.
Tálalás előtt felvertem egy jó adag tejszínhabot, pici vaníliával és cukorral ízesítve vastagon bevontam vele a gyümölcsös piskótát. Ha nem azonnal tálaljuk, tegyünk a habba fixálót, ne essen össze hamar.