Szűzérmék rókagomba raguval – ünnepi vacsora se perc alatt

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Disznóhúsok

A nagy megkönnyebbülés után kellett valami gyors, mégis emlékezetes vacsora.

Nem hazudtolva meg önmagam, kihasználtam az időt, amíg Párom várt a sorára az államvizsgán felfedeztem a gyöngyösi piacot. Érdemes volt. Roppant módon tudnék örülni annak, ha itt nálunk ilyen élénk piac lenne, ennyi alkalmi árussal, magántermelővel.

Az eddigi esős időjárás kevés hasznot hozott, talán egyedül a gomba nem bánta. A Mátra lábánál pedig hoztak a piacra bőséggel. Érdekes módon vargánya nem volt, rókagomba viszont annál több, fővárosi szemmel nézve egészen barátságos áron.

Egy szűzpecsenyéről (kb. 40 dkg) lefejtettem a hártyáját és 2-3 cm vastag szeletekre vágtam.

A gombát finomszőrű kefével leporoltam, amelyik nagyon sáros volt leöblítettem. Egy kis fej hagymát finomra vágva kevés olajon megpároltam. Rádobtam a gombát és nagy lángon pirítani kezdtem. Pár ágacska kakukkfűről lehúztam a levélkéket és némi frissen darált bors mellett a gombára szórtam. 5 perc alatt elfőtte a levét és a gomba meg is puhult.

Másik serpenyőt alaposan felforrósítva kevés olajon pirosra sütöttem a szűzérmék egyik oldalát. megfordítottam és amíg azon is pirult, megsóztam és daráltam rá egy kis borsot. Összesen 5 percet sült a két oldalán. Aki éhesebb volt, kaphatott hozzá hagymásan főtt kölest. Hárman jól laktunk  belőle.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: