Tükörtojásos sütemény
Barátainkhoz viszonylag váratlanul érkezve leptek meg ezzel a jópofa sütivel. Természetesen elkértem a receptjét, ami minden további nélkül utána süthető volt.
Eredetileg őszibarackkal készült, de én már módosítottam sárgabarackra, így kisebb darabokra vágható. A recept ezt a változatot tartalmazza. Leírva bonyolultnak tűnhet, de sütéssel és hűtéssel együtt megvan egy óra alatt.
15 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor
3 tojás
fél csomag sütőpor
2 dl tej
1 dl tejszín
fél csomag citromos pudingpor
1 doboz/üveg sárgabarack befőtt
2 evőkanál durvára vágott pisztácia
1 csomag tortazselé
a befőtt leve
A vajat keverjük habosra a cukorral, majd egyesével keverjük bele a tojásokat is. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és szitáljuk a vajas tojáshoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítva süssük 170 fokon 10-15 percig.
Amíg sül, a tejből, tejszínből a pudingporral főzzünk krémet. A forró tésztára kenjünk foltokat és 5-8 percre tegyük vissza a sütőbe. Hagyjuk kihűlni, közben szűrőben csöpögtessük le a barackot. Mindegyik barack magja helyére töltsünk kevés pisztáciát és tegyünk minden foltra egyet.
A befőtt levét egészítsük ki annyi vízzel, hogy a tortazseléhez szükséges mennyiség legyen. A zselé használati utasítása szerint készítsük el és vonjuk be vele a süteményt.
Hát ez fantasztikus! És egyáltalán nem tűnik bonyolultnak, legalábbis szerintem!:)
Nahát!
Ez milyen jópofa!