Uborka lassi
Ahogy tegnap ígértem, jöjjön a következő joghurt alapú innivaló.
Amíg a rózsás illatú édes ízű, addig ez homlokegyenest ellenkezőleg sós, kissé csípősen üdítő.
Aki szereti a bolgár salátát vagy a tzatzikit, attól ez az ízesítés sem fog távol állni. Kicsit sűrűbbre csinálva salátaöntetként is különleges.
1 salátauborka
2 dl víz vagy zöldség alaplé
1 nagy pohár joghurt
őrölt rómaikömény
apróra vágott menta
só
bors
chilipor
Hámozzuk meg az uborkát és vágjuk darabokra. Az alaplével és a joghurttal együtt turmixoljuk simára.
Ízesítsük sóval, borssal, rómaiköménnyel és ízlés szerinti mennyiségben chilivel. Keverjük bele a finomra vágott mentaleveleket és töltsük poharakba.
Vááá, de jó ötlet! Amúgy is a kedvenc italom a tejfölös uborkasaláta leve!