Vadászhasé, ami tulajdonképp pástétom
Nagyanyám receptje szerepel ilyen néven a családban, ami nevével ellentéteben nem hasé, nem is pástétom, ami tésztában sült volna, hanem egyszerűen kenyérre kenhető húskrém. Mindezek ellenére nagyon finom.
Marhahúsból sok hagymával, bő zsíron pörköltet készítünk, kevesebb paprikával, mint ha galuskával fogyasztanánk. Kétszer ledaráljuk (botmixer, vagy forgókéses aprító-tulajdonosok előnyben) egy áztatott zsemlével együtt. Pástétomfűszert, mustárt, szardellapasztát és annyi tejfölt teszünk bele, hogy könnyen keverhető legyen. Habosra keverjük, tálra formázzuk, majonézzel bevonjuk.
Ez is azon receptek egyike, ami sok változtatást elbír. Készülhet normál mennyiségű zsírral, legfeljebb egy kanálnyival több tejföl kell bele. Szinte bármilyen más húsból is nekiállhatunk, én legtöbbször a levesben főtt, csontokról lecsipegetett húsokból készítem. Tán még sose vontam be majonézzel, annak legfeljebb hidegtálon látom értelmét.