Anyóka zserbónál is jobb csokisa

Kategória: Sütemények, Torták

Kedves barátosnénk tud ilyeneket varázsolni, csak úgy félkézzel, két borbírálat és könyvkiadás között. Minthogy nem tart saját honlapot, szó szerint adom tovább a Tőle kapott receptet. Annyi a kiegészítésem hozzá, hogy tortaformában sütve vetekszik a Sacher tortával.

8 tojás sárgáját habosra keverünk 20 dkg cukorral, fél citrom reszelt héjával, pici sóval. 15 dkg őrölt diót elkeverünk 2 evőkanál kakaóval és kanalanként a cukros tojáshoz adjuk. Felverjük keményre a tojások habját, és óvatosan összekeverjük a masszával. Sütőpapírral bélelt cca: 40×25 cm-es tepsibe öntjük, 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Óvatosan rácsra borítjuk. Ha kihűlt, óvatosan alányúlunk tortakenővel, és tálra csúsztatjuk. Megkenjük a tetejét pikáns lekvárral. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk: 10 dkg 62%-os csokit (vagy tortabevonó csokit) összetördelünk, microálló edénybe szórjuk, adunk hozzá 8 dkg vajat és microban kiolvasztó fokozaton összeolvasztjuk. Többször átkeverjük, majd amikor kész, fényesre keverjük. Ezzel leöntjük a lekvárral kent tésztát. Megvárjuk, míg megdermed, aztán szeleteljük éles késsel keskeny hasábokra.

 


3 hozzászólás a recepthez: “Anyóka zserbónál is jobb csokisa”


  1. Nagyon jól hangzik ez a csokis sütemény, de liszt nem is kell bele?
    Erzsébet

  2. jókaja says:

    Nem tévedés, nem kell bele liszt. Ez egy ilyen diétás sütemény 🙂

  3. Haraszti Erzsébet says:

    Kipróbáltam,-nagyon finom. Kicsit újitottam rajta, a nagy gáztepsiben sütöttem, majd 3 egyenlő részre vágtam, az elsőt megkentem ribizli lekvárral, ráborítottam a következőt, amit baracklekvárral kentem meg, és
    erre jött a harmadik lap. Az egészet bevontam csokival.
    Az íze is, és a külleme is csodálatos. Köszönöm a receptet, lisztérzékeny
    barátaimnak is továbbküldöm.
    Üdvözlettel Erzsébet



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos