Francia mustármártás

Kategória: Mártások

francia-mustarmartas1a

A mártások készítése kicsit elhanyagolt területe az otthoni főzésnek. Ebbe nyilván belejátszik folyton rohanó világunk, amikor az ételek elkészítését is minél hamarabb kell megoldjuk. Ha nem is a hétköznapi étkezésekhez, időnként vegyünk elő a recepteket, hiszen elképzelhetetlenül gazdag a kínálat és komoly terep a kreativitásunk kiéléséhez is.

15 dkg vaj
2 tojás sárgája
fél citrom leve
1 ek víz
só, bors, tárkony, mustár

Az edényünkben olvasszunk fel egy evőkanál vajat, egy evőkanál vízben, majd habverővel alaposan keverjük össze. Húzzuk le a tűzről és folyamatos keverés közben adjuk hozzá a tojássárgákat. Tegyük vissza egészen kis lángra (ha az is nagy, inkább vízfürdőbe) és állandóan keverve, darabonként tegyük bele a hideg vajat. Ne forraljuk fel a mártást, mert összeugrik. Ha ezt a galádságot elkövette ellenünk, adjunk hozzá 1 evőkanál hideg vizet és keverjük ismét simára. Amikor az összes vajat beleolvasztottuk, vegyük le a tűzről és ízesítsük sóval, borssal, tárkonnyal és mustárral. Attól függően válasszunk sima vagy magos, édes vagy csípős mustárt, hogy mihez kínáljuk és kik fogják enni. Főtt húsok, tojásételek és párolt halfélék kiegészítője.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos