Konfitált kacsacomb zöldborsópürével

2012. 06. 03. • Kategória: Köretek, Szárnyasok

A konfitálás módszerét itt nem ismétlem meg, több helyen is előfordul az oldalon. A kacsacombé itt.

2 korábban konfitált kacsacomb
50 dkg tisztított zöldborsó
3-4 dkg vaj
1 kis fej hagyma

bors
kakukkfű
bazsalikom
apró paradicsom

A szobahőmérsékletre melegedett konfitált kacsacombokról lekaparjuk a zsírt, sózzuk, borsozzuk és a bőrével felfelé tűzálló tálra tesszük.

A hagymát finomra vágjuk, kevés vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és néhány percig együtt pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, kakukkfűvel és bazsalikommal fűszerezzük. Amikor puhára főtt, leszűrjük, de a levét nem öntjük ki. Botmixerrel vagy turmixban pépesítjük, annyi főzőlevet adva hozzá, hogy könnyű pürét kapjunk. Beletesszük a maradék vajat és azzal is eldolgozzuk.

A combokat grill alatt vagy nagyon forró sütőben pár perc alatt ropogósra sütjük. 6-8 percnél tovább ne süssük, nehogy kiszárítsuk! Apró paradicsomkarikákkal díszítve tálaljuk. Aki szereti 1-2 levél mentával is ízesítheti a zöldborsópürét.

A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.