Készletre konfitált kacsacomb

Kategória: Szárnyasok, Technikák - trükkök

Az alliteráló cím nem költészetem kiteljesedését jelzi, ezúttal is csak a piacon költöttem.

Történt ugyanis, hogy kedvenc baromfisom úgy látta,  rosszul mérte fel a kacsacomb beszerzését, és rá fog romlani, ha nem tesz ellene valamit. Hamarosan jön ugyanis a következő szállítmány. Sokáig nem kellett győzködjön, féláron akkor is elhoztam vagy öt combot, ha már mindent megvettem a hét végére. Befagyasztani nem akartam, azonnal megenni se tudjuk, maradt hát a konfitálás, ami megoldja egy időre a tárolását is.

A combokat végigbogarásztam, és minden maradék pihét, tokot kihúzgáltam, majd a bőrét kockásan bevagdaltam. Beszórtam a húsos oldalát sóval, borssal, rozmaringgal, még kevés kakukkfű is került rá. Pár órát a hűtőben töltöttek, majd egy akkora fazekat vettem elő, amibe szorosan fértek el. Beleigazgattam és rálocsoltam fél deci rajnai rizlinget, csak az íze kedvéért. Langyosan megolvasztott libazsírral öntöttem le, hogy egy ujjnyira ellepje. Picit melengettem a tűzhely lapján, közben befűtve a sütőt 80 fokra. Mikor a zsírban felszálltak az első gyöngyök, folpackkal lezártam és bedugtam a sütőbe.

4 óra után spékelőtűvel megböktem, és úgy ítéltem meg, hogy még egy órára ott marasztalom. Hűlni áttettem a sokkoló hűtőbe (= kitettem az erkélyre), majd amikor áthűlt, ment a hűtőszekrénybe, ahol várja a hét végi főzőcske eredményeinek elfogytát, akkor fogom kivakarni a zsírból és a bőrét ropogásra sütni.

 
 • - x -

 • HAVONTA!

  Töltse le, ingyenes!!

 • Beszélgetés

   None Found
 • Eddigi látogatók

  Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
 • Fontos


%d bloggers like this: