Nutella utánzat – mogyoró nélkül

Kategória: Befőzés, Krémek

hamis-nutella-1a

A szokott figyelmeztetés helyett, Claudia receptjére azt írhatnánk, hogy (földi)mogyorót nyomokban sem tartalmaz. Ugyanúgy gyerekek etetésére szolgált, mint ismert nevű ipari testvére, azonban jóval olcsóbb és annál sokkal kevesebb zsiradékot tartalmaz. A csokin kívül csak a sűrítésre szolgáló krémpor ipari termék benne, de aki esetleg azt is elkerülné, az sűrítheti pektinnel, agar-agarral. Azt már le sem írom, így Karácsonyt várván, hogy ajándéknak is remek, ez lassan blogisztánszerte közhelynek számít.

3 kg alma
75 dkg barna cukor
3 – 4 dl víz
10 dkg sötét kakaópor
1 tábla fekete csoki
3 csomag csokis krémpor
vanília

Az almát pucoljuk meg és vágjuk kis darabokra. Tegyük egy fazékba, öntsük rá a vizet és fedő alatt kezdjük főzni. Amikor az alma összeesett és levet engedett, tegyük el a fedőt tovább már nem lesz rá szükségünk. Fűzzük péppé az almát, de ha már puha segíthetünk egy botmixerrel is. Adjuk hozzá a cukrot, krémport kakaót és főzzük sűrűre. Tördeljük össze a csokit és szórjuk bele, majd addig kavargassuk, amíg felolvad. Lekvár módjára tegyük üvegbe, zárjuk le, állítsuk 5 percre fejre, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Győzzük eldugni a falánk aprónép elől.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos


%d blogger ezt szereti: