Salzburgi nokedli

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Desszertek

salzburger1a

Nagyon finom, pehelykönnyű édesség. Igazából nem nehéz elkészíteni, sokáig se tart, inkább az időzítésére kell figyelni, mert csak azon frissiben tálalható.

5 tojás
3 ek cukor
1 tk vanília
2 ek liszt

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgákat keverjük habosra a vaníliával és a liszttel. A fehérjékből a cukorral verjünk jó kemény habot.

Óvatosan keverjük a habba a sárga masszát, hogy minél kevésbé törjön meg a habunk. Egy tűzálló üveg vagy kerámiaformát vajazzunk ki, öntsük bele a habos masszát és formázzunk 3-4 hegycsúcsot belőle. Az előfűtött sütőben 180 fokon süssük 10-15 percig, hogy a hab már színesedjen. Belülről még krémes kell maradjon, ne süssük túl. Szitáljunk rá kis porcukrot és azonnal tálaljuk, mert összeesik. Szerintem semmi sem kell rá, de aki akarja, egy kis hígított, pikáns lekvárral körbelocsolhatja.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Salzburgi nokedli”


  1. Legközelebb érdemes a liszt helyett kukoricakeményítővel kipróbálni. A 2 evőkanálnyi mennyiság persze csökkenthető lesz.


  • Dachstein gleccser képekben « Bazsika's Weblog 11. 03. 17.
  • -->

    Írjon megjegyzést


    • - x -

    • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

    • Fontos