A hús
Tegnap beszabadultam a Nagycsarnokba, ami több értelemben is súlyos következményekkel járt. A hentesutánzatoknál vettem egy kis vacsorára valót (is). Ez a két szelet hátszín, ilyen takarosan spárgával körbekötve várta, hogy elhozzam. A két szelet összesen 35 dkg volt, két embernek könnyű vacsorának számít. Ezt a hátszín középső részéből való, kicsontozott húst, gyakran ribeye steak néven említik. Recept nincs rá, csak készítési mód.
Elkészítése terítéssel együtt 10 perc, nem is szabad tovább tartson, mert akkor túlsütöttük. A húsokat egy órával sütés előtt kivettem a hűtőből és az egyik oldalára daráltam nemzeti borsot (piros, fehér és zöld borsot tettem a darálóba). Vastag teflon serpenyőben, nagy lángon, felolvasztottam két kanál vajat. Rátettem a húst, 2 perc múlva megfordítottam és mialatt a másik oldala is 2 percig sült, megszórtam fekete sóval. Amikor megsült letakartam, és megterítettem az asztalt. Ennyi pihentetés kell neki, mielőtt nekiállnánk. Kis csípős mustárt tettem az asztalra a borsdaráló mellett. Egyszerű, gyors és finom, igazi hús íz. Nem mindennapi vacsorára való, de ugye időnként ilyet is szabad?