Sikéres kenyér

Kategória: Kenyér

rozsos-zabpehely-siker1Ázsiában jártam, minden konyhások vesztőhelyén, AZ Ázsiában. Sok egyéb mellett vettem kipróbálásra egy zacskó búzasikért. Gyorsan ki akartam próbálni, de nem fehér kenyéren, hiszen a tüskeszentpéteri liszt önmagában is kellően jó, azon nem érdemes javítani. Egy rozsos, zabpelyhes kenyér mellett döntöttem.

Este bekovászoltam egy kocka élesztővel 15 dkg zabpelyhet és 20 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet, olyan palacsintatészta sűrűségűre.

Délelőtt öntöttem hozzá fél kiló búzalisztet, 2 dkg sót és 2 ek sikért. Elindítottam a dagasztógépet és annyi vizet adtam hozzá, hogy rugalmasan lágy tésztát kapjak. Elszaladtam a zöldségeshez, mire visszaértem épp ideje volt kivenni a tálból. Cipóvá formázva sütőpapíros tepsire tettem és keresztben bevágtam a tetejét. Hagytam kelni, közben a forrósodó sütőben megsütöttem a leendő lecsó paprikáit.  Vizes ecsettel bekentem, és 200 fokon sütöttem fél órát, aztán még 10 percet. A zabpehelytől szaftos, a rozstól ízes, nagyon finom kenyér lett.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos