A legmájasabb májgombóc

Kategória: Belsőségek, Levesbetétek

A legmájasabb májgaluskát sikerült előállítanom, egyúttal az egyik legegyszerűbb módon.
A forgókésesbe bedobálom a megtisztított májat. Ha baromfimáj, akkor egyszerűen a két lebenyt levágom, és a közepében levő rostos-hártyás résszel megjutalmazom a macskát. Nagyon hálás érte 🙂
Ha disznó mája, akkor célszerű a lapos széléből vágott csíkokból csinálni, ott meg nincs benne vastagabb érféle.
A májat megsózom, megfűszerezem borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, és folyékonnyá aprítom. Összedolgozom annyi liszttel, vagy zsemlemorzsával hogy tejföl állagú legyen, és kész is. Par perc alatt megszívja magát annyira a liszt, hogy kanállal jól szaggatható legyen. A galuska szaggatásakor sose rotyogjon a leves, mert szétveri a galust, és rongyos levesünk lesz nokedlis helyett.
Lehet ízlés szerint a lisztet (vagy egy részét) darafélével is helyettesíteni.
Ne keressünk benne tojást, kihagytam belőle. A megsózott máj olyan ragacsossá válik, hogy vidáman összetartja a galust, nem kell abba tojás. A tojás miatt a májhoz képest több liszt kell bele, vagyis hígul a máj, kevésbé lesz intenzív májas íze.

 


2 hozzászólás a recepthez: “A legmájasabb májgombóc”


  1. Szemirámisz says:

    Legközelebb kipróbálom ezt tojás nélküli verziót!

  2. Kiss Sándorné says:

    Először is nagyon jót nevettem a “galuson”.Nagyon tetszik az írás.
    Kipróbállom.Üdv Veron.


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: