Gyors borjúmáj hagymás rozébormártásban

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Belsőségek

hagymas-borjumaj

A belsőségeket sok finom recept szerint lehet elkészíteni, mégis szinte csak a máj az, ami széles körben elfogadott, a többitől sokan idegenkednek. A máj nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül belőle a gyors vacsora, akár egy munkanap estéjén is. Borjúmáj híján disznóéból is megcsinálhatjuk, de még jobban ügyeljünk arra, nehogy kiszárítsuk, túlsüssük.

Ha a májat szeletben akarjuk elkészíteni, inkább a laposodó szélét vegyük meg, abban kevesebb az ér, nem kell pucolgatni. A közepéből inkább ragufélét csináljunk, mert a vastag erek kivágása után rongyos szeleteket kapnánk.

80 dkg máj
20 dkg hagyma
2 – 3 gerezd fokhagyma
1 dl bor
só, bors, kakukkfű, petrezselyem
liszt

A máj szeleteket sózzuk, borsozzuk meg, forgassuk lisztbe és kevés olajon azonnal pirítsuk meg mindkét oldalán, 2 – 2 perc alatt. Tegyük tálra, tartsuk melegen, pl. alufóliát rádobva. A félfőre vágott hagymát dobjuk a serpenyőbe és pirítsuk meg, közben felvakarva a máj sütése közben lepirult dolgokat. Öntsük fel a borral, szórjuk bele a kakukkfüvet és forraljuk össze. Tegyük vissza bele a májat és egyet rottyantsunk rajta. Krumplipürét adjunk mellé és a tányéron szórjuk meg a vékonyra vágott petrezselyemzölddel.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos