Abált nyelv

Kategória: Belsőségek, Disznóhúsok, Hideg ételek

Mondhatnám az abált szalonna diétás változatának, de hát csak nem egészen az.

Nemrég láttam egy tündéri 🙂 receptet, amiről azonnal tudtam, hogy meg fogom főzni. Szeretjük a nyelvet, gyakran meg is fordul a konyhánkon, de így még nem készült. Már pedig minden ötlet kell, ami a hideg kaják választékát színesíti, a bolti felvágottak lassan a teljesen ehetetlen kategóriába csúsznak le. Fantáziátlan kínálat, érezhetően nem bele való hozzávalók jellemzik a kínálatot. Aki egyszer látott felvágottas pultot Bécsben, vagy Németországban, az tudja miről böstörgök. Az meg egyenesen vicc (vicc a hülye vicc is), hogy egy kilónyi közepesen ehető párizsiért 2500 Ft fölött kérnek.

Három disznónyelvet leöblítettem, és annyi vízzel, ami ellepi odatettem melegedni. Szórtam mellé kb. 20 szem borsot, egy babérlevelet, fél fej hagymát és 5 gerezd fokhagymát. Egy kanál sóval ízesítve épp csak gyöngyözve főztem vagy 3 órán át. Amikor a villa könnyen beleszaladt, lezártam, és hagytam a levében langyosra hűlni.

A langyos nyelvekről lehúztam és kapartam a hártyáját, majd bekentem 3 gerezd szétnyomott fokhagymával és beszórtam édes fűszerpaprikával. Gondosan lefóliázva ment a hűtőbe.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Abált nyelv”


  1. ChefViki says:

    Bármennyire nem nőies: én ezt biza imádom!Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos