Az emberekbe vetett bizalom kulcsa

Kategória: Egyebek

Ez a kopottságáról láthatóan igen öreg slusszkulcs ma bizony ilyen nemes szimbólummá lépett elő.

A napom a péntekenként szokásos módon indult, mentem a piacra. Nem a szokott kocsival és nem a szokott kulccsal voltam. Még önmagában ez nem rendkívüli eset, ami viszont ezzel a kulccsal megesett, az megérdemel egy bejegyzést.

Ahogy kiszálltam bezártam a kocsit és a kulcsot egy jó mozdulattal a helye mellé tettem. Mivel nincs rajta semmi kulcstartó és egyéb zajforrás, nem hallottam, hogy leesett. Én be a piacra, a lezárt kocsi mellett pedig ott hevert a kulcs.

Kétségbe esésemet talán nem kell ecsetelnem, amikor a vásárlás végeztével visszaindulva nem leltem a kulcsot. Szépen végigsétáltam a piaci körön még egyszer, hátha felfedezem, hol ejtettem el, de persze hiába. Csak amikor ennek végeztével visszaértem a kocsihoz, akkor láttam egy cédulát az ablaktörlő alatt. Annyi volt rajta, hogy ha az általa talált kulcs ehhez a kocsihoz tartozik, sétáljak át a rendőrségre, mert ott leadta. Szerencsére mintegy két perc séta a kapitányság, ahol tényleg visszakaptam fájóan hiányzó kulcsomat.

Ha valaki kételkedett volna benne, igenis vannak nagyon tisztességes emberek, sőt hiszem, hogy Ők alkotják a többséget, csak rosszabb a hírverésük, mint a negatív szereplőknek.

Kedves Ismeretlen, ha véletlenül olvasod, ezúton köszönöm kedvességedet, hogy vetted Magadnak a fáradtságot, elsétálni a rendőrségig és leadni a talált kulcsot. Szerénységed tiltotta, hogy aláírd, így anonimitásodat megőrizve ezúton teszem közzé, hogy Budafokon is rendes emberek élnek!!!

 


2 hozzászólás a recepthez: “Az emberekbe vetett bizalom kulcsa”


  1. Ami says:

    Jó volt olvasni, hogy vannak még ilyen emberek 🙂

  2. trinity says:

    Ritka kivétel, szerencséd volt!!!Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos