Békamuffin
A kifogyhatatlan változatosságú expressz sütemények egy újabb fajtája. Mialatt a sütő bemelegszik, épp össze lehet keverni, és beletöltögetni a tepsibe.
A muffinoknak megvan az a jó tulajdonságuk, hogy türelmesek. Ha egészen nem durvul el azt ember, akkor nem bünteti a recepttől való eltérést. Így aztán alkalmas arra is, hogy különféle maradék hozzávalókat süssünk el bele. Ebbe így került pár kanálnyi mogyoróvaj, ami egy üveg fenekén árválkodott.
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
1/2 bögre barna cukor
3/4 bögre tej
1/3 bögre olaj
1 tojás
vanília
mogyoróvaj
keserűcsoki
Elkészítése a szokásos. A lisztet keverjük el a cukorral és a sütőporral. A másik tálban keverjük össze a tejet, olajat, tojást a vanília kivonttal és a mogyoróvajjal. Keverjük bele a lisztes kutyulékot. A csokit deszkán, késsel daraboljuk össze és keverjük a kész tésztába. Ha van kéznél egy kis cseppecske formára gyártott csokink, akkor még a deszkát se kell elővegyük. Kanalazzuk a tepsibe pakolt papírokba, és a 180 fokra bemelegített sütőben 10 – 15 perc alatt süssük meg, hogy a teteje színesedni kezdjen.
Ja, hogy miért békamuffin? Néhány olyan jópofa békaszáj formán repedt ki.