Földimogyorós sertésragu, afrikai módra

Kategória: Disznóhúsok

Egy hosszabb ideig Afrikában élt barátunktól tanultuk el ezt a receptet.

Sejtésem szerint ez már egy hazai viszonyokra adaptált változat, semmi rendkívüli, egzotikus hozzávaló sincs benne, nyugodtan nekiállhatunk az elkészítésének.

A hozzávalók között, az egyszerűség kedvéért mogyoróvaj szerepel, de nyugodtan használhatunk bele darált, forgókésessel pépesített mogyorót is.

60 dkg disznóhús
2 fej hagyma
2 ek (mogyoró) olaj
15 dkg mogyoróvaj / darált földimogyoró
1 kis doboz hámozott paradicsom (szezonban persze friss)
3 dl alaplé / húsleves
1 csokor petrezselyemzöld
2 citrom
só, bors, Cayenne bors, római kömény

A húst vágjuk vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra. Serpenyőben alaposan forrósítsuk meg az olajat – a földimogyoró olajat lehet a legmagasabb hőmérsékletre felhevíteni anélkül, hogy megégne – és adagonként pirítsuk meg benne a húscsíkokat, majd szedjük ki egy tányérra. Pirítsuk meg ezen az olajon a hagymát, amíg világos barna nem lesz. Keverjük bele a mogyoróvajat és erőteljesen fűszerezzük meg. Tegyük bele a kockákra vágott paradicsomot, a levével együtt. Öntsük fel az alaplével és tegyük vissza bele a húst.

Lefedve, kis lángon 40 perc alatt pároljuk puhára. A végén keverjük bele a finomra vágott petrezselyemzöldet, és ha kóstolás után még szükségét érezzük szórjunk bele a fűszerekből.

Rizzsel körítve, citromkarikákkal és petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos