Bio hozzávalók és a hitelesség

Kategória: Egyebek

A neten mászkálva belefutottam a Biokontroll Hungária honlapjába. Ők azok, akik ellenőrzik, minősítik a bio-gazdálkodást folytatókat. Amin ott a tanúsító emblémájuk, az megbízhatóan bio-terméknek tekintendő.

Van egy kis receptgyűjtemény az oldalon, hiszen anélkül ma már szinte nem is lehet oldalt szerkeszteni. Talán fura elképzeléseim vannak, de úgy képzelem, hogy egy ilyen szervezet oldalán olyan recepteket gyűjtenek össze, amik minősített bio-alapanyagokból készíthetők el. Ehhez képest ezt találtam a tavaszi zöldségragu hozzávalóiként.

2 fej vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg karfiol, 10 dkg zöldborsó, 1 csomó petrezselyemzöldje, 2 doboz vagdalthús konzerv, 10 dkg vaj, vagy olaj, 1 mokkáskanálnyi őrölt bors, 15 dkg paradicsom

A recept itt található.

Itt dobtam egy hátast. Elvileg ugyan el tudnék képzelni bio minősítésű vagdalthús konzervet, de gyakorlatilag kizárható a léte. Ha nem lennének leeső, másképp nem hasznosítható részek a húsiparban, vagdalthús konzerv se lenne.

Tessék mondani, mennyire erősíti a minősítést végző szervezet iránti bizalmat – ebben a bizalomhiányos világban – ha felületesen, odafigyelés nélkül lapátolják össze az oldaluk tartalmát?

Nem épp a bizalom, a megkérdőjelezhetetlen korrektség lenne a legfontosabb tőkéjük?

Szabad ezt ilyenekkel kockáztatni?

 

%d blogger ezt szereti: