Citromos kekszféle

Kategória: Aprósütemények

1 kg liszt
1/2 kg vaj
40 dkg cukor
2 vaníliás cukor
1 egész tojás + 1 sárgája
4 keménytojás sárgája áttörve
3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően
1 tojás a kenésre
durvára vágott dió, mogyoró v. mandula a tetejére

A lisztbe töröm a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat és a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Belereszelem egy citrom héját, és a kifacsart citromlével összegyúrom, amíg a kezemtől el nem válik (géppel gyúratva értelemszerűen az edény falától kell elváljon). Hidegre teszem néhány órára, egy éjszakára. Utána nem túl vékonyra (nem jön fel különösebben a sütés közben) kisodrom és kiszaggatom mindenféle formákkal. Tetejét tojással kenem es cukros vágott diót szórok rá.

Frissen kicsit kemény, de megpuhul. Dobozban rendkívül hosszú ideig eláll, ha el nem fogy. Tea mellé igen finom, vagy csak úgy, rágcsálásra is.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: