Citromos marhahús helyett rakott cukkini

Kategória: Egytálételek, Marhahúsok

marhahus-cukkini1

Vettem egy szép darab marhahúst, már rég ettük Agni citromos marhahúsát. A receptet még akkor küldte a listára, amikor a nyüzsgős Athénban élve volt ideje levelezni. Azóta rendszeresen készítjük, mert egyszerű és finom.

El is kezdtem körbesütni a fokhagymával megtűzdelt darabokat, hagymát pirítani az olajában és pároltam is a kuktában, összesen ötnegyed órát. Átlagos marhahús ilyenkor már kanalazható, ez azonban szilárdan ellenállt mindenféle kóstolási kísérletnek. Erre aligha volt igaz, hogy általában fiatal állatokat vágnak. Szerintem a végelgyengülés határán vágták le a falu bikáját.

Ilyenkor kell az embernek feltalálnia magát, recepteket alkotnia, de legfőképp alaposan körülnéznie a hűtő rejtett zugaiban. Elő is került néhány zsenge, kis cukkini amiből már következett, hogy rakott cukkinivé fog alakulni ez a hús.

A húst ledaráltam, a cukkinit vékonyra gyalultam. Sok volt a hús ennyi cukkinihez, két krumplit is mellé gyalultam. A zöldségeket megsóztam, bazsalikommal, borssal összekevertem és egy réteget elterítettem a jénaiban. Rászórtam a húst és meglocsoltam azzal a lével, amiben puhulnia kellett volna. Egy kis pohár tejfölbe beleütöttem egy tojást és rálocsoltam a tetejére, majd a sütőbe dugtam, amíg épp csak színesedni kezdett a széle.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos