Cukkini fasirt

Kategória: Húsmentes fogások

Szezonja van a tökféléknek, ezek mindegyike alkalmas ennek a húsmentes receptnek az elkészítésére. Ugyanúgy készíthetjük patisszonból, spárgatökből, de akár padlizsánból is, még ha az nem is tökféle.

0,5 kg cukkíni
2 tojás
2 ek zsemlemorzsa
2 ek liszt
hagyma, reszelve vagy nagyon finomra vágva és kicsit megpárolva
fokhagyma
petrezselyem
(vegeta / delikát)

Ha tökből vagy patisszonból csináljuk, hámozzuk meg, a nagyon zsenge cukkinit nem feltétlenül kell. Reszeljük le a nagylukú almareszelővel, üssük rá a tojásokat és fűszerezzük meg. SÓ NEM KELL BELE! A sótól ugyanis rengeteg levet enged és az egész masszánk elfolyik. Ugyanezért került zárójelbe az ételízesítő, mert az is sós. Akinek hiányzik tehet bele, de utána nagyon gyorsan kell dolgozzon vele. Ha nagyon puha és nem tudjuk megformázni, tegyünk hozzá még egy kis lisztet, de ne sokat, mert a tökfélének kell dominálnia benne. Formázzunk belőle pogácsákat, forgassuk morzsába, és bő olajban süssük meg. Kínálhatjuk mártással, de hagyományos főzelék feltétjeként is. Egy nagyobbacska, érett tökből akár komplett, vega ebédet is főzhetünk: tökbél leves, tökfőzelék, tökfasírttal.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Cukkini fasirt”


  1. fakanál says:

    Nálam nagyobb rajongója a cukkinifasírtnak nincs is tán, de nagyon nehezen tudom elképzelni teljesen sótlanul. Le lehet sózni előre a zöldséget, és akkor lehet vele tovább dolgozni, így: http://href.hu/x/5xfc

  2. mandy says:

    Megyek es mar keszitem is 🙂 Koszi a receptetÍrjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos