Dupla húsleves

Kategória: Levesek

Nagy kedvencünk a húsleves, ez egy új változat erre a témára.

Szép disznónyelvet vettem a piacon, ez már eldöntötte, hogy ismét egyszer húsleves kerül az asztalra. A nyelvet se a szokott módon készítettem elő, mert egy részét hidegen, felvágott helyett terveztem tálalni, így hát bepácoltam két napra. Közben a baromfisnál járva csirke mellcsontot kínáltak, amin a filézés után jócskán maradt hús is. Megszületett az ötlet és egy zacskónyival hoztam belőle.

A csontokat annyi vízbe, hogy ellepje, csendesen főztem vagy 3 órát. Pár szem borsot és egy pici gyömbért tettem bele, semmi mást, még sót sem. Az elkészült alapléből kiszűrtem a szétesősre főtt csontokat.

A nyelveket az alaplében főztem puhára, kukta nélkül ehhez bő 2 óra kellett. Kivettem és még melegen lekapartam a fehér bőrét.

A levesbe 3 szál sárgarépát, 1 pasztinákot és egy kis fej karalábét főztem. Csirkemájból készült kemény májgaluska bele. Az úgy készül, hogy kukoricadarát keverek a pépesített májba, apró galuskákat szaggatok és jóval tovább főzöm, mint ahogy feljön a tetejére. Olyan jó, rághatók lesznek.

A tányéron aprított medvehagymával szórtam meg, és egy jó tányérral meg is volt a vacsora.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos