Eperdzsem rebarbarával, azonnali fogyasztásra

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Befőzés

Maradt pár szál rebarbara és két maréknyi eper. Gyors lekvárfőzés következett, ha már az igazi befőzés elmaradt, az esőmosta árak miatt. Olyan gyönyörű színe lett, hogy megérdemel egy nagyobb fotót. Szerencse, hogy az ízes internetet még nem találták ki, biztos elkanalaznátok előlem.

A rebarbara hártyavékony héját lehúztam, a húsát centis darabokra vágtam. Az epret megpucoltam és felnégyeltem. Kis lángon, lefedve feltettem főni. Hamar sok levet enged, akkor már nem kell rá a fedő és mehet nagyobb lángon, nem fog leégni. Pár perc alatt szétesőre fő a rebarbara, ekkor kész is. Annyi cukrot tettem bele, hogy kóstolva még kissé savanyúbb legyen az elvártnál. Ahogy hűl kevésbé érződik a sava. Hűtőben tárolva pár nap alatt kell megenni, de ez nem lehet probléma, olyan finom.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: