Fűszeres tormatortácska, hidegtálra
Hidegtálas vendéglátást akkor szerveztünk, ha annyian jöttünk össze, hogy nem tudtunk volna asztal mellé ülni, vagy ha nem egyszerre érkeztek a vendégek. Ilyenkor a kötelező húsokon és sajtokon kívül jól jön mindenféle változatosság.
Ez a pikánsan ízes tortácska akár egy jóféle rozskenyérre kenve, akár húsok mellé nagyon jól illik, és a húskerülők körében is népszerű tud lenni.
Egy kisebb tortácska hozzávalói, komolyabb létszámra készülve többszörözhető.
15 dkg krémes juhtúró
10 dkg házi krémsajt by Wise Lady
2 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg reszelt torma (lecsöpögtetett ecetes torma)
2 ek zselatin (húskerülőkre készülve agar-agar)
1 csokor snidling
durvára őrölt színes bors
só (ecetes torma esetén kevés cukor is kellhet)
Keverjük simára a túrót a krémsajttal, tormával és a fűszerekkel. A zselatint oldjuk fel a forró tejben, majd azt is keverjük a krémbe. Kóstoljuk meg és aszerint sózzuk (a juhtúró nem sótlan) ill. adjunk hozzá pici cukrot. Verjük habbá a tejszínt és óvatosan keverjük a túróhoz. Töltsük formába és a hűtőbe téve hagyjuk megszilárdulni. Ha nem kapcsos tortaformában csináljuk, célszerű folpackkal kibélelni, hogy könnyebb legyen kiborítani.
Ez a recept nagyon tetszik!Mentettem és köszönöm!