Birsalmasajt fehér csoki horrorral

Kategória: Desszertek

feher-csokis-birsalmasajt-1aA karácsonyi ajándékcsomagba szántam birsalmasajtot is. Elég sötét színű lett a sajt, ezért úgy gondoltam, hogy ceruzavastag – na jó, ácsceruza – csíkocskákat vágok belőle és az egyik végét bemártom olvasztott fehér csokiba. Már láttam lelki szemeim előtt a sötétbordó – vajszínű darabkákat.

Az ember tervez, ezúttal a fehér, táblás izé végzett. Ahhoz képest, hogy kimondottan cukrászatot emlegettek a francia csomagoláson, vagyis bevonónak adták, épp csak megolvadni nem akart. Sűrű, kenhető massza lett, kocsikenőcsnek is elment volna. Hiába adtam hozzá jócskán kókuszzsírt, azzal is csak a kocsonyásig sikerült lágyítani.

Nem tudok gyártmányt, márkát írni, régebben vettem már egy ideje várt a sorára. Négy tízdekás tábla volt közös fólia zacskóban, mindegyik külön is celofánba csomagolva. A külső csomagolásból már csak foszlányok voltak, abból sok információt nem lehetett kihámozni.

Mártani nem lehetett, megpróbáltam hát kenni, mint a vajat. Egyrészt nem lett szép, másrészt kenegessen végig egy nagycsaládi adagot, akinek … Nekem csak egy volt.

Végül csak megjött az isteni szikra, a tetejét rányomtam a fehér, remegős kocsonyára, és ahogy felemeltem, jópofán cuppantott felülete lett.

Bárki kérdezi: eleve így akartam. 😉

 

%d blogger ezt szereti: