Fűszeres vegyes hústál

Kategória: Disznóhúsok, Szárnyasok

A cím szinte mindent elmond a receptről.

Csak akkor készülhet így, ha szűzpecsenyét teszünk bele, mert az ugyanannyi idő alatt megpuhul, mint a csirke húsa. Más húsrész (pl. karaj, tarja) használata esetén előbb a disznóhússal kell párolni, és csak amikor már kezd puhulni, akkor adjuk hozzá a csirkét.

Igaz ugyan, hogy így télidőben nincs szezonja a paprikának, viszont gyönyörű, nyarat idézően színessé teszik ezt a fogást.

1 szűzpecsenye, kb. 30 dkg
60 dkg csirkemell filé
2 – 3 pár debreceni
1 sárga húsú paprika
1 piros húsú paprika
1 zöld húsú paprika
2 fej hagyma
1 kis doboz konzerv kukorica
1 doboz hámozott paradicsom (30 – 40 dkg)
só, bors, cayenne bors, chili por

Vágjuk kockákra a húsokat, a debrecenit karikákra. Hámozzuk meg a fokhagyma gerezdeket és a hagymát. A paprikát csumázzuk ki és a húsát vágjuk csíkokra. A paradicsomot a dobozába belenyomott késsel vágjuk át néhányszor.

Kevés olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát. Tegyük rá , és pirítsuk körbe a húsokat, majd adjuk hozzá a debreceni karikákat is, és addig melegítsük, amíg az is pirulni kezd. Adjuk hozzá a paprika csíkokat és saját levében pároljuk. Amikor kezd zsírjára sülni, adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk és fűszerezzük meg, ízlés szerint csípősre. Pároljuk puhára, ha közben elfőné a levét, öntsünk kevés vizet alá.

Tálalhatjuk rizzsel, krumplival, széles metélttel, vagy egyszerűen olivaolajjal megcsurgatott fehérkenyér szeletekkel.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos