Virslis csirketekercs hidegtálra

Kategória: Hideg ételek, Szárnyasok

Nem szokásos hidegtálra készült, még a környékén se volt majonéz. A társaság zsírszegény étrenden levő tagjai kedvére sok zöldség koszorújában került asztalra. Utóbbiakat különféle joghurtos mártogatósok tették szaftosabbá és ízesebbé.

Természetesen másféle húsokból, más töltelékkel is elkészíthető, ugyanezzel a módszerrel.

1 kg csirkemell csont és bőr nélkül
1 csomag (baromfi)virsli
só, fehérbors, szercsendió, szegfűbors

Virsliként célszerű műanyag bélbe töltöttet venni, azok ugyanis egyenesek, és könnyebb dolgozni velük, szebb lesz a végeredmény.

A csirkemellről vágjunk le minden inat, hártyát és vágjuk csíkokra, hogy könnyebben be vegye a daráló. Lehetőleg egész apró lukas tárcsával daráljuk, vagy többször küldjük át a gépen. A húspépet sózzuk meg, ízesítsük a fűszerekkel, és alaposan gyúrjuk össze. Pár perc után a hús ragacsossá válik.

Terítsünk az asztalra egy darab folpackot, és ujjnyi vastagon fektessünk rá a húsból, téglalap alakra igazítva. Fektessünk rá egy meghámozott virslit és a fólia segítségével tekerjük fel. A fólia végét szaloncukor módjára csavarjuk meg, hogy szorosan tartsa a húst.  Az egészet ismételjük meg néhányszor, amíg elfogy a hús.

Az elkészült hurkákat egyesével csavarjuk be több réteg folpackba, és alaposan simogassuk rá. Az így vízállóvá tett csomagokat tegyük vízzel töltött fazékba, és pici lángon melegítve abáljuk háromnegyed órán át. A víznek csak az alján legyenek apró buborékok, ne forrjon fel.

Amikor kész, tegyük hideg vízbe, hogy hamar kihűljön. Egy éjszakán át tartsuk hűtőben, utána szépen szeletelhető.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: