Glukóz szirup házilag

Kategória: Desszertek, Egyebek, Technikák - trükkök

Bonbonokban, és sokféle édesség hozzávalói között található glukóz szirup. Ez az édesipari anyag fogyasztói csomagolásban nem kapható, de házilag is előállítható.

Végy bármelyik patikában 1 kg kirstályos glukózt kb. 1500 Ft-os áron. (Nem ismert mikori árszinten 🙁 ) Melegítés közben adj hozá annyi vizet, amennyit felvesz.

Ha ügyes vagy, a végeredmény hibátlan glükóz szirup lesz.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Glukóz szirup házilag”


  1. én says:

    És már meg is kaptál egy csodálatos kis súlyosan májkárosító dolgot! Azért használja az édesipar, mert sokkal olcsóbb a cukornál. Mint ahogy a margarint is a vaj helyett. 🙁

  2. jókaja says:

    Májkárosításról nem nyitok hitvitát, csak megjegyzem, hogy pl. az agy kizárólagos „üzemanyaga” a glükóz. Az édesipar nem azért használja, mert olcsóbb – a répacukornál nehéz olcsóbbnak lenni – hanem azért, mert akadályozza annak kristályosodását, amire sok termékben nincs szükség. Még csak azért sem használják, hogy tömegesen mérgezzék az embereket, sőt repülőkről sem permetezik. 😛


-->

Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos