Gnocchi vajon párolt zsályával

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Tészták

zsalyasgnocchi1Ha csak gyorsan, egyszerűen össze kell dobjunk egy vacsorát, akkor vegyünk elő egy zacskó fagyasztott gnocchit, de azért az igazi a saját magunk készítette nokedlikből. A recept elkészítése során a legtovább a krumpli megfőzése tart. Én egyszerre meg szoktam főzni 2 kilónyit, aztán áttörve, adagokban zacskózva megy a fagyasztóba. Így legalább a kenyérsütéshez is bármikor előkapható egy csomaggal.

0,5 kg krumpli
25 dkg (rétes)liszt
2 tojás

5 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
friss zsálya levelek

A megfőzött krumplit még melegen hámozzuk meg és törjük át, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokkal, liszttel és sóval gyúrjunk tésztát belőle. Hengergessünk ujjnyi vastag nudlikat belőle, és vágjuk 1-2 centi hoszú darabokra. Egy villa domború oldalával görgessük meg a deszkán, hogy előírásosan barázdált legyen a külseje. Hangulattól függően ezt időnként megspórolom, pedig tudom, hogy az a célja, hogy több mártás ragadhasson rá.

Egy nagy fazékban forraljunk fel 3-4 liter sós vizet, és főzzük ki benne a gnocchikat. Kb. 10 percig tart, hogy átfőjenek, de ha feljöttek a víz tetejére, már csak 2-3 percük van hátra. Szedjük szűrőbe, csepegtessük le és tegyük a vajra.

Mialatt fő a nokli, vágjuk össze a zsályaleveleket, olvasszuk fel a vajat, és a rádobott leveleket pároljuk 2-3 percig. Erre az illatos vajra borítjuk a lecsöpögtetett tésztát. A tányérunkon már csak a reszelt sajttal kell megszórjuk és már ehetjük is.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos