Szűzpecsenye szalonnakabátban

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Disznóhúsok

Tudható volt, hogy zavaros lesz a hétvége, se előre főzni nem lesz időm és ebéd előtt se sok. Ilyenkor valami hamar elkészíthető, de mégis a hét ünnepnapjához illő fogás kell, aminek ideális alapja a szűzpecsenye.

A szűzpecsenye a disznó bélszínje, már anatómiája okán is. Hasonlóképp hirtelen süthető, zsírtalan húsrész, ami még abban is hasonlít, hogy a legdrágább része. Ugyanúgy nem szabad túlsütni, vétek lenne kiszárítani. Egy darab nincs fél kiló, amiből három ember normálisan megebédelhet.

A húst vágjuk kétujjnyi darabokra. A vágásfelületére állítva, a tenyerünkkel nyomkodjuk meg, ennél keményebb eszközzel ne klopfoljuk ki. Csavarjuk be egy szelet bacon szalonnába, ami fogvájóval tűzzünk össze. Az így előkészített húst tegyük teflon serpenyőben olvasztott kevés vajra és közepesnél alig nagyobb lángon süssük 2-3 percig. Fordítsuk meg, a sült oldalára daráljunk borsot és sózzuk meg. A második oldalán 2 percig sütve tegyük át előmelegített tányérra, és fedjük le alufóliával. 5 perc pihentetés után tegyük tányérokra, vajon párolt, nagyon zsenge, petrezselymes újkrumpli mellé. Savanyúság gyanánt tavaszi fejes saláta vagy fokhagymás uborkasaláta illik mellé.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Szűzpecsenye szalonnakabátban”


  1. Most nyeltem egy nagyot 🙂Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos