Grízgaluska húslevesbe – másképp

Kategória: Levesbetétek, Technikák - trükkök

A grízgaluska sokaknak mumus, tartanak tőle, hogy nem sikerül az elképzelésük szerint. Ezt mutatja az is, hogy rengetegen néznek utána a neten, így megingathatatlan helye van a slágerlistán is.

Nálunk is úgy van, hogy eddig általában rám maradt, mert Párom sose volt elégedett a saját galuskájával és inkább nem is kísérletezett. Most viszont nem voltam otthon, kénytelen volt ismét belevágni. Nem csak remekül sikerült, de még újított is rajta, amivel igazán üdévé, nyáriassá tette.

Felütött egy tojást és töltött hozzá annyi olajat, mint amennyi nagyjából a sárgája. Megsózta és villával felverte. Annyi darát kevert bele, hogy tejföl sűrűségű legyen. (Ezen sose a dobozból kiborítható, tömbbé állt tejfölt értsük, hanem a tejesnél kapható házi tejfölt, vagy legalább a pohárban simára kevertet.) Finomra vágott petrezselyemzöldet kevert bele és hagyta pihenni, mintegy tíz percet. Kávéskanállal szaggatta a csendesen gyöngyöző levesbe és 6 – 8 percig főzte azután, hogy feljöttek a leves színére. Alaposan megnőttek és omlósan puhák lettek. Ugyanígy készülhetne snidlinggel, zellerzölddel vagy más zöld fűszerrel is.

 

%d blogger ezt szereti: