Gyors kókuszlikőr, kétféleképp
Kellemes kókuszos ital, amit nem kell nagyon édesre csinálnunk, cáfolva a tételt, miszerint attól likőr egy ital, hogy összeragasztja a szánkat.
A receptet rögtön két verzióban közlöm, a beszerzési lehetőségeinktől és lustaságunktól függően választhatunk közülük. Az eredmény hasonló lesz.
Az első változat hozzávalói:
1 l tej
2 dl tejszín (epések elhagyhatják, csak hígabb lesz a likőr)
20 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
3 – 4 dl tisztaszesz
1 szál vanília
A tejet forraljuk fel a kókuszreszelékkel és a hosszában felhasított vaníliával. Keverjük bele a cukrot és amikor langyosra hűlt, az alkoholt (és a tejszínt) is. Meleg helyen hagyjuk néhány órát állni, majd teaszűrővel szűrjük ki belőle a kókuszreszeléket. A szűrőben maradt kókuszt nyomkodjuk is ki. Töltsük üvegbe és tegyük a hűtőbe. Amint kihűlt fogyasztható, de (aki issza) nem bánja ha áll egy hetet.
A második változat még ennél is egyszerűbb:
4 dl kókusztej
0,5 l vodka vagy fehér rum
kevés vanília
Mindezeket töltsük egy üvegbe, rázzuk össze és tegyük a hűtőbe.
Jááááááááááj, kókusz. Háh, és vanília is kell bele??? Körbenézek, hátha van valahol vagy 27 szálam…:)))))