Mézes fokhagyma – befőzés

Kategória: Befőzés, Egyebek

Klasszikus recept következik, ami az irodalmi élményeinkből sem ismeretlen.

Nem csak finomsága miatt készítették, de kifejezetten hasznosnak tartották torokfájás ellen is. Ha belegondolunk a fokhagyma és a méz jó tulajdonságaiba, nem kell csodálkoznunk rajta, ha ezek együtt még erősebben jelentkeznek.

4 fej tisztított fokhagyma
15 dkg méz
3 citrom leve
üvegenként egy – egy ágacska rozmaring és chili

A fokhagyma gerezdeket szórjuk forró vízbe pár percre, majd szűrjük le. Ha csípősebb fokhagymát kaptunk blansírozhatjuk tejben is, az tompítja kissé. Alaposan csöpögtessük le, majd tegyük üvegekbe.

Forraljuk fel a mézet a citromlével, sózzuk meg és tegyük bele a fűszereket. Még forrón töltsük az üvegbe rakott gerezdekre és alaposan zárjuk le. 3 – 4 napra tegyük a hűtőbe összeérni. Jól illik szárnyasok vagy bárány húsa mellé.

Első közlésként a Kifőztük receptújságban jelent meg, amire az oldalsávi címlapképre kattintva lehet feliratkozni.

4 fej tisztított fokhagyma
15 dkg méz

3 citrom leve

üvegenként egy – egy ágacska rozmaring és chili

A fokhagyma gerezdeket szórjuk forró vízbe pár percre, majd szűrjük le. Ha csípősebb fokhagymát kaptunk blansírozhatjuk tejben is, az tompítja kissé. Alaposan csöpögtessük le, majd tegyük üvegekbe.

Forraljuk fel a mézet a citromlével, sózzuk meg és tegyük bele a fűszereket. Még forrón töltsük az üvegbe rakott gerezdekre és alaposan zárjuk le. 3 – 4 napra tegyük a hűtőbe összeérni. Jól illik szárnyasok vagy bárány húsa mellé.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos