Halloween lekvár

Kategória: Befőzés

sutotoklekvar1

Nehezen barátkozom meg ezekkel az import ünnepekkel, hasonlóan “tájidegennek” érzem, mint sok ideszállított élelmiszert is. Ez az egész vámpíros-szörnyes divat sem az én világom. Akár a közelgő jeles nap ürügyén, akár csak a szezon apropóján, ez egy igazán tökös recept. Mindenféle aktualitás nélkül is érdemes megkóstolni.

1 kg tökhús
0,5 l narancslé
10 dkg aszalt sárgabarack
3-4 dkg reszelt gyömbér
1 jókora citrom
0,5 kg cukor
zselésítő

Ízlésünktől és pillanatnyi lustaságunktól függően többféleképp is készíthetjük. Meghámozhatjuk és kockákra vagdalhatjuk a tököt, de szerintem finomabb, koncentráltabb az íze, ha megsütjük és összetörjük a lehámozott húsát. A narancs is úgy igazán finom, ha filézve, darabosan tesszük bele a húsát, azért nem eretnekség a kinyomott levét beletölteni sem. A sárgabarack apró kockákra vagdalását semmiképp sem ússzuk meg, csak ne felejtsük előtte beáztatni kissé. Ehhez használhatunk vizet, a narancsok kinyomott levét, vagy egy kis fehérbort is.

Amikor mindent ilyen szépen előkészítettünk, reszeljük rá a gyömbért, a narancs és a citrom héját, utóbbi levét is facsarjuk bele. Keverjük bele a zselésítőt és forraljuk fel. Adjuk hozzá a cukrot, majd újabb 3-4 perc forralás után tölthetjük is a szépen kimosott üvegeinkbe. A tök magában is elég édes, először ne tegyük bele az összes cukrot, inkább kóstoljuk meg, és az alapján adjuk hozzá a többit.

 
 • - x -

 • HAVONTA!

  Töltse le, ingyenes!!

 • Beszélgetés

   None Found
 • Eddigi látogatók

  Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
 • Fontos


%d bloggers like this: