Húspástétom maradék leveshúsból – VKF XXXI.

Amikor Garffyka kiírta a következő VKF fordulót, azt gondoltam, hogy ezt kihagyom. Valahogy nem vagyunk ellenséges viszonyban a maradékokkal, simán megesszük másnap is. Aztán amikor ma nekiálltam, hogy megcsináljam ezt a pástétomot rájöttem, ez is egy fajtája a maradék hasznosításának.
Húslevest főztem karajcsontból, amiről azért elég sok főtt húst lehet lebörzögetni, amikor már csak langyos. Ezt minden alkalommal meg is teszem, sajnálnám kidobni, így lapult most is a hűtőben.
Nem volt kedvem elővenni a darálót egy összemarék főtt hús kedvéért, viszont a forgókésest se akartam erőn felüli munkára késztetni, jó kézmelegre melegítettem a mikróban. Adtam hozzá tejfölt, hogy majd krémes legyen, mustárt, szardellapasztát, borsot, pástétomfűszert, fél maréknyi olajbogyót, sót még nem, nehogy a szardellával együtt elsózzam. Alaposan péppé dolgoztam, közben még két kanál tejföl kellett bele, hogy átkeverje. A végén még egy kis utófűszerezés, sózás és kész is volt. Pirítósra, szendvicsbe, reggelire, tízóraira, mindenképp finom.
Szerintem a fényképezéssel együtt is alig tartott tovább 10 percnél. Ahhoz, hogy a színesen, tarkán kitételnek is megfeleljen, legalább pár csík marinált paprikát is kellett volna tennem rá, de nem volt itthon. Mivel a héten szobafogságon vagyok, megelőzendő az influenza esetleges szövődményeit, nem szaladtam le a piacra a savanyúshoz. Legrosszabb eseteben Garffyka kihajít.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu
Ejnyje Jókaja! Már hogy hajítanálak ki, mikor ilyen finomságot rittyentettél alig néhány perc alatt! Szerintem messze nem én leszek az egyetlen, aki kipróbálja majd. Köszönöm! 🙂 És gyógyulást!!!!