Húspástétom maradék leveshúsból – VKF XXXI.

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Hideg ételek

Amikor Garffyka kiírta a következő VKF fordulót, azt gondoltam, hogy ezt kihagyom. Valahogy nem vagyunk ellenséges viszonyban a maradékokkal, simán megesszük másnap is. Aztán amikor ma nekiálltam, hogy megcsináljam ezt a pástétomot rájöttem, ez is egy fajtája a maradék hasznosításának.

Húslevest főztem karajcsontból, amiről azért elég sok főtt húst lehet lebörzögetni, amikor már csak langyos. Ezt minden alkalommal meg is teszem, sajnálnám kidobni, így lapult most is a hűtőben.

Nem volt kedvem elővenni a darálót egy összemarék főtt hús kedvéért, viszont a forgókésest se akartam erőn felüli munkára késztetni, jó kézmelegre melegítettem a mikróban. Adtam hozzá tejfölt, hogy majd krémes legyen, mustárt, szardellapasztát, borsot, pástétomfűszert, fél maréknyi olajbogyót, sót még nem, nehogy a szardellával együtt elsózzam. Alaposan péppé dolgoztam, közben még két kanál tejföl kellett bele, hogy átkeverje. A végén még egy kis utófűszerezés, sózás és kész is volt. Pirítósra, szendvicsbe, reggelire, tízóraira, mindenképp finom.

Szerintem a fényképezéssel együtt is alig tartott tovább 10 percnél. Ahhoz, hogy a színesen, tarkán kitételnek is megfeleljen, legalább pár csík marinált paprikát is kellett volna tennem rá, de nem volt itthon. Mivel a héten szobafogságon vagyok, megelőzendő az influenza esetleges szövődményeit, nem szaladtam le a piacra a savanyúshoz. Legrosszabb eseteben Garffyka kihajít.

 
 • - x -

 • HAVONTA!

  Töltse le, ingyenes!!

 • Beszélgetés

   None Found
 • Eddigi látogatók

  Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
 • Fontos


%d bloggers like this: