Indiai piros csirkecombok

Kategória: Grillezés, Szárnyasok

piroscombokNagyon fűszeres, omlós csirkecombok, amik így nyáron a grillen sütve még finomabbak, mint a sütőben sült mutációjuk.

Az egyszerűen, gyorsan készülő receptek közé csak azért nem írom be, mert fél óránál tovább tart a megsütése, az előkészítése viszont még annyi sem.

A csirke mennyiségétől függő adag joghurtba belekeverek indiai fűszerkeveréket. Szeretem az Ázsiában kapható tandoori keveréket. ha kicsit sápadtabb a színe, egy kis jól festő, hazai fűszerpaprikával még kisegítem. Egy jó kanál sót is teszek a pácba, hogy kicsit elsózottnak érezzem, úgyse veszi be az összes sót a csirke. Én nem szoktam megnyúzni a combokat, de aki sütve sem szereti a bőrét, nyugodtan tegye meg. Hegyes késsel, a bőr nélküli oldalán, a csont mellett többször beleszúrok a húsba, hogy jobban átjárják a fűszerek. Alaposan belemaszírozom a mártás a húsba, és egy jól lezárt tálban bepakolom a hűtőbe. Lehetőleg előző nap pácolom be, de 4-5 órát mindenképp hagyjuk összeérni.

Lehetőleg rácsos tepsibe tegyük a húsokat és a maradék mártást még locsoljuk a tetejére. 180 fokon süssük kb. 45 percig. Egy villával a csont mellett megbökve a vastagját, érezzük, hogy mikor puha, mikor szalad bele szinte ellenállás nélkül. Arra ügyeljünk, hogy legfeljebb a képen látható mértékben piruljon meg. Mivel a fűszerei között paprika is akad, ha nagyon sötétre égetjük, keserű lesz. A joghurtos mártás nagyja lefolyik, elpárolog, csak az omlós húst tálalhatjuk.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos