Joghurtos eperfagylalt
Nem csak a baj, a fagylalt sem jár egyedül, viszont ez mennyivel kellemesebb.
A tegnapi csokifagyi recept mellé ez a könnyített eper járt. Kellett is, mert az sokkal zsírosabb, nehezebb.
A különbség természetesen a két fagylalt állagán is érezhető volt. A zsírosabbik a fagyasztóból kivéve is viszonylag könnyen kikanalazható volt. A joghurtost 1-2 órával tálalás előtt át kellett tenni a normál hűtőbe, hogy alakíthatóvá váljon.
2 kis pohár joghurt
1 dl tejszín
20 dkg eper
2-3 evőkanál cukor
1 evőkanál vanília kivonat
A megtisztított epret turmixoljuk simára. Aki a magjaival nincs jó viszonyban, egy levesszűrőn, kanál hátával nyomkodja át. Keverjük össze a az epret a tejszínnel és a joghurttal. Édesítsük ízlésünk szerint és tegyük a hűtőbe, hogy hidegen tölthessük majd a fagylaltgépbe. Sietős esetben tegyük a fagyasztóba, ott 15-20 perc alatt kihűl. Frissen fagyasztva krémes, de ha eltesszük a fagyasztóba, megkeményedik, törik és csak temperálás után formázható gombóccá.