Koktélparadicsomos pizza

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Tészták

pizza_paradicsomos1Az, hogy nálunk pizza sült, az feltétlenül említést érdemel. Meglehetősen ritka vendég, nem vagyunk megrögzött hívei. Azért időnként csak sorra kerül. Így volt ez most is, és az apropót az adta, hogy nagyon belelendült az a két tő koktélparadicsom, ami az erkélyen nő a ládában. A bevált tészta receptet használtam most is, mint annyiszor, amikor pizzatekercsre szólt a rendelés.

20 dkg liszt
10 dkg tört krumpli
1,5 dl tej
1 tojás
0,5 kocka élesztő
0,5 dl olaj

A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzákeverjük a krumplit és a liszttel, sóval, olajjal rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot beolajozzuk, és letakarva kelni hagyjuk. Mikor szépen megkelt, átgyúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. A szélei inkább vastagabbak maradjanak, mint elvékonyodjanak, szép és finom lesz a ropogósra sült kerete. A tésztát bőkezűen szórjuk meg durvára reszelt sajttal, csak javít rajta, ha többféléből reszeltük. Egy ágacska rozmaringról szedegessük le a leveleit és néhány bazsalikomlevelet vágjunk csíkokra. Szórjuk a sajtra a fűszereket. Tegyünk rá jó sok koktélparadicsomot, csak úgy egészben. Végül teríthetünk rá baconszalonna szeleteket, amik ropogósra sülhetnek. Ez most elmaradt. Kapcsoljuk be a sütőt és amíg bemelegszik, hagyjuk kelni a tésztát. 180 fokos sütőben süssük, amíg a széle színesedni kezd és a sajt elolvadt. Ha a sajt kezdene barnulni, rögvest nyilvánítsuk késznek, mielőtt megkeseredik.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos