Kölyökbólé
Természetesen alkohol nélküli recept, nyugodtan adható a gyerekseregnek. Igazi gyerekbulira való, mindig nagy sikert arat.
Mindig lapul a fagyasztónkban szezonjában eltett bogyós gyümölcs, feketeribizli, szamóca, málna, josta, szeder. Ezek inkább a fűszerei a bólénak, az alapja friss gyümölcs, pl. almakocka, banánkarika, ananász (na jó, az konzerv), meggy, körte, szilva. Mindezeket beleöntöm a tálba, ráreszelek citrom és narancshéjat, ha édesebbre szeretném, akkor pár kanál cukrot. Ráöntöm az ananász levét és valami hígított piros szörpöt, feketeribizli, eper, málna. Hagyom legalább egy órát – de inkább néhányat – összeérni a hűtőben. Tálaláskor a hűtőből kivett tonikkal öntöm nyakon, hogy valami buborék is csak kerüljön bele. Aki akarja, ízesítheti rum és konyak aromával, de anélkül is sorban állnak a repetázók.