Krémleves brokkoliból

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Levesek

Nem lehet a gyerekeket elég korán rászoktatni arra, hogy mit eszünk, hol vásárolunk, és mivel hétvégén könnyebben, korábban ébrednek, mint amikor muszáj, remek alkalom elmenni velük a heti piacra.

Nagyfiú, öt évének összes tudálékosságával mindent elmagyarázott nekünk, hátha nem tudjuk magunktól, majd meglátva a brokkolit, azonnal megrendelte a krémlevest. Természetesen indoklást is adott hozzá, ízlett az oviban is, bár ott pici darabkák voltak benne. Ezek után persze szó sem lehetett másról.

1 kisebb brokkoli
2 közepes szétfövős krumpli
2 kanál tejföl
só, bors, szerecsendió
tej

A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre, csíkokra. A megmosott brokkoliról vágjuk le a rózsáit, a szárát pedig szeleteljük vékonyra.

Annyi sós vízben ami ellepi, tegyük főni a krumplit és a brokkoli szárát. 10 perc forralás után adjuk hozzá a rózsákat is, azok jóval hamarabb puhulnak Újabb 10 perc, és minden meg is főtt. Ekkor fűszerezzük meg, tegyük bele a tejfölt, és a botmixerrel alaposan dolgozzuk el. A kapott sűrű krémet annyi tejjel vagy vízzel hígítsuk, hogy bársonyos krémlevessé váljon. Pirított kenyérkockával, ropogósra sütött, hajszálvékony bacon kockákkal vagy mint itt, bolti gyönggyel tálaljuk.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos