Krémszív Valentin napra

Kategória: Krémek, Sütés nélkül

valentin-sziv-1-korr-600

40 dkg mascarpone
10 – 15 dkg cukor
2 dl tejszín
1 rúd vanília kikapart magja vagy 1 tk vanília kivonat
1 tk reszelt citromhéj
a mártáshoz:
1 csomag fagyasztott málna
cukor ízlés szerint
kevés málnalikőr (elmaradhat)

A cukrot a krémsajtba keverjük, majd hozzáadjuk az ízesítőket is. Fokozatosan belekeverjük a tejszínt, ahogy hígul úgy lehet egyre nagyobb fordulatszámmal verni. Addig dolgoztatjuk a habverőt, amíg könnyű, habos krémmé válik. Ezt a krémet a kibélelt formákba simítjuk, és fóliával letakarjuk, hogy a teteje ne száradjon cserepesre. Éjszakára a hűtőbe állítjuk, de mindenképp olyan alátéten, ami felfogja ami lecsöpög, különben erősen ünneprontó hűtőtakarítás vár ránk.

A málnamártáshoz összeturmixolunk egy csomag felengedett málnát kevés cukorral és málnalikőrrel. A kész mártást átszűrjük, hogy a málna magjaitól megszabaduljunk.

A tálaláshoz ügyesen tányérra borítjuk a krém szíveket, levesszük róla a formát és kidíszítjük a mártással.

Ha nincs szívformánk, csináljunk. Ehhez alufóliából hajtsunk 4 -5 cm széles csíkot, jó sok rétegben, hogy legyen tartása. A két végét csavarjuk egymásba, nehogy kinyíljon, esetleg kívülről még cellux-szal / szigetelőszalaggal biztosíthatjuk is. Ezt a formát tegyük tálcára / tepsibe / tányérra, amire előtte több réteg konyhai törlőt, esetleg géz anyagot tettünk, ami majd felszívja a kicsöpögő levét.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos