Marcipános almalekvár – last minute ajándék

Kategória: Befőzés

marcipanos-almalekvar-1a

Ugyan se fahéj, se narancs, se más karácsonyi kötelező fűszer sincs benne, mégis jó szívvel ajánlom ajándékba is. Nem ecsetelem milyen finom, az már a hozzávalók listájából látszik.

Érdemes többet csinálni belőle, a készítő is megérdemel egy kis ajándékot.

1 kg tisztított almahús
2 dl vörösbor
1 citrom
0,5 dl rum
10 dkg marcipán massza
35 dkg befőzőcukor a 3:1 fajtából
5 dkg mandula forgács
ízlés szerint 10 dkg mazsola

A mandulaforgácsot szárazon pirítsuk meg és tegyük félre. Tegyük fazékba a citromlével meglocsolt almakockákat. Öntsük rá a bort, rumot és adjuk hozzá a darabokra vágott marcipánt is. Főzzük puhára az almát, addigra a marcipán massza is felolvad. Adjuk hozzá a cukrot és a mandulát és a cukor használati utasítása szerinti ideig forraljuk erős lángon. Kóstoljuk meg és adjunk hozzá még citromlevet, ha pikánsabban szeretnénk. Pár cseppel végezzünk zselépróbát hideg tányérra cseppentve. Ha nem kocsonyásodik meg, adjunk hozzá még citromlevet, vagy kristályos citromsavat. Töltsük kimosott üvegekbe, lezárás után állítsuk fejre 10 percre, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: