Mellékesen gombás csirkemáj ragu

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Belsőségek, Szárnyasok

csirkemaj-ragu-gombas-1a

Mellékesen azért csak kell enni a sok készülődés közben. Legalább egyszer napjában, valami rendeset. Ilyen rendesnek készült ez a csirkemáj ragu is.

Mellékesen azért is, mert a minap legyártott üvegben hőkezelt kenőmájashoz vett csirkemájból tettem félre egy jó marékkal. Szokás szerint lapult egy doboz gomba is a hűtőben, így együtt volt a gyors ebéd alapja.

A rizs főzésével kellett kezdeni, azt tartott a legtovább. Egy fej hagymát kockákra vágva megpirítottam, ment rá a rizs, a só és a kurkuma. Felöntöttem bő kétszeres mennyiségű vízzel, mert a legutóbb vett rizs nem éri be a pont kétszeressel. Rá a kukta fedele és szuszogástól 10 percig fő, utána a lezárt kuktában puhul tovább.

A gombát és a májat is negyedekbe vágtam. Egy kisebb fej hagymát és a  vékony szeletekre vágott gombaszárakat megpirítottam és kevés fehérborral felöntve pároltam néhány percig. Hozzáadtam a gombafejeket és sóval, kakukkfűvel, majorannával, köménnyel és szegfűborssal ízesítettem. Újabb pár perc, amíg a gombafejek összeestek, és mehetett bele a máj. Annak se kellett 3 -4 percnél több. A végén ment bele egy, még a szezonban leturmixolt, jégkocka tartóban fagyasztott petrezselyemzöld kocka. Belefért a fél órába, de még így is tovább tartott az elkészítése az eltüntetésénél.

https://jokaja.hu/kenomajas-felkonzerv-hazilag-csak-hogy-tudjuk-mit-eszunk
 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos